Remonttilainan kilpailuttaminen kannattaa

Kodin kunnostaminen ja remontointi voidaan rahoittaa omilla säästöillä, mutta se usein se vaatii lisäksi myös ulkopuolista rahoitusta. Erityisesti silloin, kun tehdään laajoja perusparannustöitä, saattavat kustannukset nousta suuriksi. Näiden kattamiseksi haetaan usein vakuudetonta remonttilainaa.

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää edullisimman mahdollisen lainatarjouksen. Lainojen kilpailuttamisessa voi hyödyntää lainanvälittäjää, kuten Rahalaitos.fi -sivustoa, joka kilpailuttaa lainat hakijan puolesta. Näin pääsee itse keskittymään remontin suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Budjetin laskeminen lainalle ennen lainan hakemista

Ennen kuin hakee remonttilainaa, on tärkeää laskea remontille mahdollisimman tarkka budjetti. Kannattaa miettiä tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitsee remontin toteuttamiseen. Kaikki mahdolliset kustannukset, kuten materiaalit, työvoima ja mahdolliset lisäkulut tulee ottaa huomioon. Kun tarkka summa on tiedossa, lainaa voi hakea juuri tarvittu summa.

Mikäli aikeena on toteuttaa isompi muutos esimerkiksi kylpyhuoneeseen, joutuu remontissa hyödyntämään myös ammattilaisten apua. Jotta osaa arvioida kustannukset oikein, kannattaa pyytää tarjouksia urakoitsijoilta jo budjetin suunnitteluvaiheessa.

On myös syytä varautua siihen, että remontin aikana saattaa tulla vastaan yllättäviä kuluja. Siksi on järkevää varata hieman ylimääräistä rahaa budjettiin. Näin voi olla varma, että rahaa on riittävästi kattamaan kaikki remontin kulut, eikä uutta lainaa tarvitse hakea remontin edetessä.

Myös remonttilaina kannattaa kilpailuttaa

Kun remontin budjetti on laskettu, on aika hakea remonttilainaa. Eri lainojen korko- ja kuluehdot voivat vaihdella huomattavastikin eri lainantarjoajien välillä, joten on järkevää kilpailuttaa remonttilaina ennen päätöksen tekemistä.

Remonttilainan voi kilpailuttaa helposti ja nopeasti verkossa. Kilpailuttamisessa kannattaa hyödyntää vertailusivustoja, jotka auttavat löytämään parhaan tarjouksen. Syöttämällä tarvittavat tiedot ja saa nopeasti useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tarjouksia kannattaa vertailla huolellisesti ja valita se, joka tulee itselle kaikkein edullisimmaksi.

Kilpailuttamalla remonttilainan voi säästää merkittävästi kuluissa. Pienikin ero lainan koroissa ja kuluissa voi tarkoittaa satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöä pitkällä aikavälillä. Ei siis kannata tyytyä ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertailla eri vaihtoehtoja ja valita paras mahdollinen laina remontin rahoittamiseen.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannuksista

Todellinen vuosikorko on luku, joka kertoo parhaiten lainan kokonaiskustannuksista. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten korot, palkkiot ja muut mahdolliset lisäkulut. Se antaa siten realistisimman kuvan siitä, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa.

Todellinen vuosikorko on hyvä vertailuluku eri lainojen välillä, koska se mahdollistaa eri lainojen vertailun samalla mittapuulla. Vertailemalla eri lainatarjousten todellisia vuosikorkoja on mahdollista löytää helposti niiden joukosta tarjous, joka tulee laina-aikana edullisimmaksi.

Erityisesti nyt, kun yleinen korkotaso on noususuunnassa, kannattaa lainatarjoukset kilpailuttaa. Kilpailuttamisen avulla on mahdollista löytää edullisin lainatarjous ja hyödyntää se.

Remontin suunnittelu kannattaa aloittaa laskemalla sille mahdollisimman tarkka budjetti. Mikäli omat säästöt eivät riitä kattamaan koko summaa, avuksi voi hakea lainarahaa. Vain kilpailuttamalla voi löytää edullisimman remonttilainan ja saavuttaa siten säästöä lainan takaisinmaksun aikana.